Dit event is al begonnen/geweest.

Nieuwjaarsconcert drumfanfare Kna en Stadhuis

Nieuwjaarsconcert drumfanfare Kna en Stadhuis

Dordrecht
13.00 - 15.30
Uitgelicht

Deelnemers 1 / 8 (min. 3)

Plaats:
Dordrecht - Zuid-Holland
Deelnemers:
Min. 3 - max. 8

Deelnemers 1 / 8 (min. 3)

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Omschrijving

Zondag 5 januari heeft Muziekvereniging Kunst Na Arbeid weer haar traditionele Nieuwjaarsconcert in het eigen verenigingsgebouw aan het Kromhout182. Vanaf 12.30 uur is de “Jaap den Haanzaal” weer open en om 13.00 uur zal het concert plaatsvinden. De entree is zoals gebruikelijk gratis.

Het concert zal een muzikale weergave zijn van grote moderne hits en populaire evergreens. Na het concert is er uitgebreid gelegenheid om met elkaar de goede wensen voor het nieuwe jaar te bespreken en dat zal worden opgevrolijkt met livemuziek en heel veel gezelligheid.

Daarna kunnen we de Stadhuis van Dordrecht bezoeken want as zondag is open voor publiek.
Het Stadhuis van Dordrecht was eerst een markthal. Het is in 1383 gebouwd voor Vlaamse kooplieden die er lakense stoffen verhandelden. In 1544 namen de bestuurders van de stad hun intrek in het gebouw en werd het stadhuis. Het plein vóór het stadhuis is aangelegd in 1679. Het gebouw raakte zijn middeleeuwse gevel kwijt bij een grote verbouwing in de 19e eeuw. Toen kreeg het Stadhuis zijn huidige gevel en trap met leeuwen.

In het hele Stadhuis zijn schilderijen en voorwerpen te zien, die iets met de stad en haar geschiedenis te maken hebben. In de hal of Burgerzaal staat een grote eikenhouten schouw met links en rechts schilderijen. Er staat een borstbeeld van Johan de Witt. Ook is hier het Joods Monument te vinden met daarop de namen van 221 Joodse Dordtenaren die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen.

In de Kennedyzaal, vergaderden vroeger de bestuurders van de stad, nu is het een trouwzaal. De wandschilderingen zijn van Reinier Kennedy. Ze laten belangrijke periodes uit de Dordtse geschiedenis zien. Ook de Jachtkamer is in gebruik als (kleine) trouwzaal.

In de Raadzaal is nog te zien hoe het balkenplafond en het metselwerk er in de middeleeuwen uitzagen. In de 17e eeuw was de stadsgevangenis in het stadhuis gevestigd. Op de zolder kun je de cellen bekijken waarin de gevangenen zaten. Het grootste deel van de zolderbalken komt uit 1383. Uit die tijd komen ook de kruisgewelven in de kelder.

Daarna kunnen we iets drinken samen.
Gezellig als jij ook komt !

Stel een vraag